Jemput LIKE page ini :))

Pengerah Jemari

Tentang Aku

Foto Saya
Suka menulis, dengar lagu, baca novel dan berangan.

Isnin, 14 April 2014

Ahad, 6 April 2014

Teddy Bear CG

Setelah sekian lama sibuk dengan kerja, akhirnya bulan 4 ini dapatlah relaks sikit. Kalau tak, hari minggu pun sibuk dengan kerja sampai tak sempat nak belek manuskrip. Sementara tak ada kerja yang masuk ni, bolehlah fokus pada manuskrip Dia... Jejaka Pendiam (tajuk sementara) yang sekarang sudah melepasi 100 halaman. Yeay!

Semalam saya sempat menjenguk kedai buku Books etc di Tesco, Shah Alam untuk melihat jualan novel-novel saya. Alhamdulillah, novel Cinta Gantung cuma tinggal 4 naskhah saja lagi. Terima kasih kepada pembaca yang sudah memiliki novel ini.



CG di Books etc, Tesco, Shah Alam


Memandangkan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur sudah semakin hampir, saya pun sempat mencari cenderahati untuk pembaca yang datang menemui saya di booth KaryaSeni/Penulisan2u nanti. Saya dijadualkan bertugas pada 1 Mei. Setelah melakukan sedikit kajian di Internet, akhirnya saya sudah dapat apa yang ingin saya hadiahkan buat pembaca. Taadaa...



Pinky dapat kawan


Oh, bukan teddy bear ini ya! Teddy bear ini tidak boleh sebab orang yang hadiahkan kepada saya. Hehe~ Tapi tetap teddy bear. Macam mana rupanya? Nanti jika sudah siap, saya postkan di sini ya. Tunggu...

Rabu, 2 April 2014

Terharu

Alhamdulillah, ulang tahun kali ini boleh dikatakan ulang tahun yang paling meriah sepanjang hidup saya. Meriah sebab tiga hari berturut-turut dapat ucapan, malah ada yang masih sempat memberikan hadiah walaupun hari ulang tahun saya sudah beberapa hari berlalu.

Serius, saya tidak sangka yang kawan-kawan ofis saya akan mengadakan surprise untuk saya. Saya langsung tidak mengharapkan apa-apa. Tidak cukup dengan hadiah bunga dan teddy bear, mereka 'hadiahkan' surprise party pula untuk saya. Malah, turut dimeriahkan dengan kehadiran kawan-kawan saya dari jabatan lain.

Pagi ini pula saya menerima satu hadiah lagi daripada kawan ofis. Terima kasih banyak-banyak atas ingatan kalian. Bak kata Duta So7, "Tiada ungkapan yang pantas buat kalian. Kalian semua bagai pagi yang menakjubkan buat kita."

Oh, ya! Kelmarin saya mendapat panggilan telefon daripada pihak KaryaSeni. Mereka menjemput saya untuk sesi tandatangan di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur pada 1 Mei ini. Kelam-kabut juga mencari cenderahati untuk diberikan kepada pembaca nanti. Huhu~

Ahad, 30 Mac 2014

29th on 29th

Alhamdulillah. Semalam genaplah usia saya 29 tahun. Sepatutnya saya pulang ke Kuantan untuk meraikan hari ulang tahun kelahiran dengan abang saya yang berkongsi tarikh lahir dengan saya. Namun atas sebab kerja, rancangan itu terpaksa dibatalkan.

Walaupun ada sedikit perasaan ralat kerana tidak dapat bersama keluarga, namun ucapan daripada mereka dari Kuantan menerusi telefon dan Facebook sedikit sebanyak mengubat hati saya. Tambahan pula, suami saya yang bersusah payah menyediakan kek dan hadiah untuk saya. Terima kasih, sayang.




 
Hadiah daripada suami (^_____^)
 
 
Tidak lupa juga buat kawan-kawan yang menghantarkan ucapan menerusi SMS dan Facebook (saya tak ada WhatsApp) terutama kawan-kawan satu ofis yang sudi meraikan saya sepanjang petang semalam. Terima kasih banyak-banyak. Terima kasih juga kepada Abang Long D sebab beri hadiah yang cantik. Hijau ialah hidup! Hehe~
 
 
 
 
Tidak lupa juga buat kawan-kawan, kenalan dan pembaca di Facebook. Sejujurnya, saya tidak mengharapkan apa-apa setiap kali tiba hari ulang tahun kelahiran saya. Namun apabila ada yang mengingati, itu sudah cukup membuatkan saya berasa dihargai. Terima kasih semua! (^______^)

Rabu, 26 Mac 2014

MH 370

 
 Sumber gambar: Google
 
Cepat atau lambat,
Walau penuh muslihat,
Akan tiba satu saat,
Kebenaran pasti terlihat,
Al-Fatihah untuk yang terlibat.

Khamis, 20 Mac 2014

Cinta Gantung: Review


Rupa-rupanya sudah ada orang review tentang novel ini. Baru hari ini saya sempat membacanya. Apa-apa komen saya terima. Terima kasih kepada pembaca yang sudi meninggalkan komen mereka di sini.

Klik sini --> review

Selasa, 4 Mac 2014

Cinta Gantung: Snap Sana Sini

Kepada mereka yang berada di sekitar Kuala Lumpur dan ingin mendapatkan novel Cinta Gantung...
 
 
 
MPH MidValley Megamall, KL (Gambar oleh Eja)
 
 
 
KL Sentral (Gambar oleh Poyo)