Jemput LIKE page ini :))

Pengerah Jemari

Tentang Aku

Foto saya
Suka menulis, dengar lagu, baca novel dan berangan.

Rabu, 31 Oktober 2012

Dapat Dua 'baby' dalam Masa Satu Hari

Hari ini saya MC sebab demam kononnya tapi masih sempat menyiapkan sebuah cerpen. Hehe~ Ketika sedang mengadap laptop, saya terima mesej daripada abah saya di Kuantan. Katanya, novel Mama Sayang Wawa sudah sampai ke rumah. Jadi, saya minta abah saya ambilkan gambar. Hee~Sinopsis:

Salwa atau Wawa sering dimarahi oleh mamanya kerana sikapnya yang nakal, malas belajar dan suka menyakat adiknya. Bosan kerana sering dimarahi, Wawa lebih suka menghabiskan masa dengan kawan baiknya, Farhana yang juga tinggal berhampiran dengan rumahnya. Setiap kali bertemu Farhana, Wawa akan mengadu masalahnya.

Suatu hari, kerana tidak tahan dimarahi, tanpa sengaja Wawa meninggikan suara terhadap mamanya. Maka, terkeluarlah persoalan sama ada dia adalah anak angkat. Melihat kebisuan mamanya, Wawa bertindak lari ke rumah Farhana. Apakah yang terjadi kepada Wawa? Benarkah dia adalah anak angkat?


Hari ini juga saya menyempatkan diri 'melawat' ofis lama saya untuk menghantar kerja freelance dan menyerahkan kad jemputan kahwin kepada rakan-rakan di sana. Tanpa saya duga, Senior Editor, Puan Tan memberikan buku ini kepada saya. Wah, 'baby' baru lagi!
Alhamdulillah, rezeki saya semakin murah sejak kebelakangan ini. Hidup saya juga semakin baik dan bahagia sekarang :) 

2 ulasan:

Tetamu Istimewa berkata...

Tahniah. Saya kagum. Seronoknya kalau ada buku sendiri.

Ilmar Imia @ Fathi Ramli berkata...

Terima kasih!

Cubalah menulis :)