Jemput LIKE page ini :))

Pengerah Jemari

Tentang Aku

Foto saya
Suka menulis, dengar lagu, baca novel dan berangan.

Sabtu, 18 Disember 2021

Rumah Maduku Berhantu VS Prebet Sapu

Memandangkan KL cuti 3 Disember yang lalu sempena menang Piala Malaysia (aku tak minat bola dan tak ambil tahu tapi kalau bab cuti, jadi tahu. Hee~), lepas hantar anak ke sekolah, aku ambil peluang untuk menonton wayang di pusat beli-belah berdekatan sementara tunggu dia habis sekolah. Cerita yang aku pilih; Rumah Maduku Berhantu. 


Aku tak kisah apa orang cakap. Aku layan saja mana-mana cerita pun. Tapi aku lupa bahawa keadaan di dalam panggung wayang itu sangat gelap dan aku seorang diri di dalam hall itu! Biar betik! Dahlah masuk-masuk aje dah iklan cerita seram. Ah, ghisau! Aku cuba juga sedapkan hati kononnya ada orang lain yang akan masuk sekejap lagi. Tapi setelah satu jam aku menonton, masih tiada sesiapa yang masuk selain staf yang menghantar makanan. 

Aku cuba beranikan diri untuk menonton sampai ke akhir cerita tapi sayangnya perasaan takut aku semakin menjadi-jadi apabila terbayangkan ada makhluk lain yang menonton bersamaku memandangkan panggung wayang itu sudah lama tidak dikunjungi orang sejak PKP dilaksanakan. Tambahan pula, aku sudah berjanji dengan anak mahu mengambilnya pada pukul 1.00 petang. Sudahnya, aku terpaksa juga keluar dari situ ketika pertengahan cerita! Minggu depannya, sekali lagi aku mengisi masa dengan menonton wayang sementara tunggu anak habis sekolah pukul 1.00 petang. Kali ini aku menonton filem Prebet Sapu pula. Memandangkan slot tayangan yang paling awal ada di Midvalley Megamall, aku gagahkan juga ke sana lantaran aku sudah ada MyRapid30. Sayang pula kalau tak digunakan. Alang-alang boleh ke kedai buku sekali cadangnya. 

Kali ini aku bernasib baik kerana aku tidak keseorangan di dalam panggung! Fuh, lega! Tempat duduk pula paling belakang. So, tak adalah takut sangat. Tapi yang tak syoknya ada pula couple di sebelah aku. Kalau tengok diam-diam tak apalah, ini sempat lagi dia orang bersembang. Haish~

Bagi aku, banyak industri yang terkesan akibat pandemik. Jadi, mana-mana industri yang boleh kita support, kita supportlah.

Tiada ulasan: